Saturday, October 23, 2010

Spaghetti met Venusschelpen

Na mijn bezoekje aan de vismarkt in Den Oever vanochtend, kan een receptje met verse aankopen natuurlijk niet uitblijven. Bij deze een variant op de Italiaanse Spaghetti Vongole; Pasta met Venusschelpen. Deze zijn minstens net zo lekker als Vongole!


Nodig voor 4 personen:


• 2 kilo Venusschelpen
• 400g Spaghetti
• 4 grote trostomaten
• 3 bosuitjes
• 2 tenen knoflook
• Bosje platte peterselie
• 1 rode peper
• Flinke scheut witte wijn
• 1 citroen
• Parmezaan
• Olijfolie
• Peper & zout


Leg de Venusschelpen in een bak met koud water, een beetje zout en een beetje rode peper (niet alle rode peper gebruiken). Hierdoor spugen de schelpen hun zand uit en dat is wel zo prettig. Verwijder de pitjes en het nat uit de tomaten en snijdt ze in kleine stukjes. Hak ook de knoflook, uitjes, rode peper en peterselie fijn. Rasp de schil van 1 citroen. Zorg dat je pasta op staat voor je aan de schelpen begint, wat die zijn binnen een paar minuten klaar.




Verhit olijfolie in een grote wok en zet de uitjes, knoflook, peper en de citroenschil aan. Als deze beginnen te kleuren, voeg je de tomatenblokjes toe. Zet het vuur hoog en voeg ook de Venusschelpen toe. Schep goed om en voeg een flinke scheut witte wijn toe en een deel van de peterselie. Schep nogmaals op en doe de deksel op de pan. Laat het geheel goed doorstomen (een paar minuten, je hebt nu tijd om je pasta af te gieten). Als alle schelpen open zijn, ben je klaar. Verdeel de pasta over diepe borden en voeg schep de schelpen erover heen. De wijn, tomaten en de kruiden zijn als het goed is in gekookt tot een geurige saus. Schep ook de saus over de pasta. Aftoppen met peterselie & parmezaan!

No comments: