Wednesday, December 1, 2010

Caesar Salade

Caesarsalade heeft weinig toelichting nodig. Als je hem goed vult met goede ingrediënten is het een super maaltijd.

Nodig voor 4 personen:

• Roma sla
• 4 lekkere rode tomaten
• 400g kipfilet
• Kerriepoeder
• 4 eitjes
• Parmezaansse kaas
• Gerookte spekjes
• Knoflook croutons (mag uit een pakje)

Voor de dressing:

• 1 teentje knoflook
• 1 ei
• 1 eetlepel citroensap
• 1 eetlepel dijonmosterd
• 2 ansjovisfilet
• 6 eetlepels zonnebloemolie

Snijd de kip in reepjes. Kruiden met peper, zout & kerriepoeder. Laat dit even intrekken. Maak nu de dressing. Leg het eitje in een pan met kokend water en laat het 1 minuut koken. Giet het ei af. Splits het in een bakje of in de keukenmachine. Voeg nu alles toe behalve de olie. Voeg die al kloppend toe, of terwijl de keukenmachine draait. Stop als de dressing mooi glad is.

Bak de kipjes vervolgens hard aan in een beetje olijfolie. Zorg dat de kip gaar is. Was en snijd de sla in doe deze in een grote bak. Snijd de tomaatjes in partjes en voeg dit bij de sla. Bak de spekjes uit en leg ze op keukenpapier zodat het vet geabsorbeerd wordt. De spekjes en de kip gaan ook bij de sla. Voeg ook de dressing toe en schep het geheel goed om.

Pocheer de eieren. Zet een pan water op met zout en een scheut azijn. Wacht tot het kookt. Breek het ei in een grote soeplepel. Maak een draaikolkje in de pan. Laat het rauwe ei erin van glijden, in tegengestelde richting. Het eiwit wordt nu wit. Schep het ei na 4 minuten uit het water. Herhaal dit met alle eieren. Maak de borden op met salade. Raps de parmezaan boven de borden en voeg de croutons toe. Als laatste leg je het eitje bovenop.

No comments: