Omdat je een
pureetje gemakkelijk van te voren kunt maken, is het een ideaal bijgerecht voor
het kerstdiner. Doe de puree in een ovenschaal. Zet
de puree 20 minuten voordat je hem wil opdienen in een oven van
180° graden en hij is goed warm.
Nodig voor 4 peronen:
• 800g kruimige
aardappelen
• 125ml crème
fraiche
• 2 sjalotjes
• Truffelolie
• Peper &
zout
• Klontje boter
Schil de aardappels
en zet ze op in ruim water met een beetje zout. Snipper de sjalotjes en fruit
deze zachtjes aan met een klontje boter. Ze moeten een beetje glazig worden,
maar niet aanbranden. Als je aardappels gaar zijn, giet je ze af en prak je ze met
een stamper. Voeg de crème fraiche toe en de uitjes inclusief boter. Prak het
geheel tot een gladde puree. Voeg een flinke scheut truffelolie toe en maak op
smaak met zout & peper.
No comments:
Post a Comment