Monday, December 27, 2010

Pittige Tom-Yam Soep


Na de kerstdagen is een balansdagje geen overbodige luxe voor de meeste mensen. Daarom een gezond maar lekker receptje. Tom-yam pasta is te krijgen bij de meeste toko’s & groothandels. Het zit vaak in een potje, dat je meerdere malen kunt gebruiken.

Nodig voor 4 peronen:

• 800g tijgergarnalen / 600g kippendijen
• Tom-yam pasta
• 400ml kokosmelk
• 1L kippenbouillon
• 250g oesterzwammen
• 250g cherry tomaatjes
• 2 teentjes knoflook
• Stronkje verse gember
• Bosje koriander

Bekijk de instructies op de verpakking van de pasta. Meestal gaat het om een aantal eetlepels op een bepaalde hoeveelheid vocht. Zorg dat je die aanhoudt, want tom-yam kan pittig uitpakken. Je kunt kiezen voor kip of garnalen. Ontdooi en pel de garnalen of snijd de kip de kleine stukjes. De kip moet je even bakken voor hij in de soep gaat, de garnalen kun je er rauw ingooien.

Hak de knoflook en gember fijn. Doe een scheutje olie in een diepe pan en zet deze op een laag vuurtje. Fruit de knoflook en gember zachtjes aan. Voeg ook de tom yam pasta toe. Laat deze een beetje garen en voeg vervolgens de kokosmelk en de bouillon toe. Laat het geheel een beetje inkoken. Snijd de tomaten en paddenstoelen in grove stukken. Voeg deze toe aan de soep, samen met de garnalen of de gebakken kip. Zorg dat alles goed warm is, maar zorg ervoor dat de paddenstoelen niet te zacht worden en de kip of garnalen niet taai.

Opdienen met een beetje verse koriander.


No comments: