Na de kerstdagen is
een balansdagje geen overbodige luxe voor de meeste mensen. Daarom een gezond
maar lekker receptje. Tom-yam pasta is te krijgen bij de meeste toko’s
& groothandels. Het zit vaak in een potje, dat je meerdere malen kunt
gebruiken.
Nodig voor 4 peronen:
• 800g
tijgergarnalen / 600g kippendijen
• Tom-yam pasta
• 400ml kokosmelk
• 1L kippenbouillon
• 250g oesterzwammen
• 250g cherry
tomaatjes
• 2 teentjes
knoflook
• Stronkje verse
gember
• Bosje koriander
Bekijk de
instructies op de verpakking van de pasta. Meestal gaat het om een aantal
eetlepels op een bepaalde hoeveelheid vocht. Zorg dat je die aanhoudt, want
tom-yam kan pittig uitpakken. Je kunt kiezen voor kip of garnalen. Ontdooi en
pel de garnalen of snijd de kip de kleine stukjes. De kip moet je even bakken
voor hij in de soep gaat, de garnalen kun je er rauw ingooien.
Hak de knoflook en
gember fijn. Doe een scheutje olie in een diepe pan en zet deze op een laag
vuurtje. Fruit de knoflook en gember zachtjes aan. Voeg ook de tom yam pasta
toe. Laat deze een beetje garen en voeg vervolgens de kokosmelk en de bouillon
toe. Laat het geheel een beetje inkoken. Snijd de tomaten en paddenstoelen in
grove stukken. Voeg deze toe aan de soep, samen met de garnalen of de gebakken
kip. Zorg dat alles goed warm is, maar zorg ervoor dat de paddenstoelen niet te
zacht worden en de kip of garnalen niet taai.
Opdienen met een
beetje verse koriander.
No comments:
Post a Comment