Monday, November 29, 2010

Bloody Mary geleitjes

Dit voorgerechtje hebben we gemaakt met de eetclub. Ik moet eerlijk bekennen dat het receptje van de Elle Eten website komt, maar ik heb er wel het nodige aan verandert (of verbetert, zoals ik graag zelf denk). Het ziet er gezellig uit en viel goed in de smaak!

Nodig voor 8 kleine of 4 grotere glaasjes:

• 400 ml tomaten-groentensap
• Sap van 1 citroen
• 6 eetlepels wodka
• 1 rood uitje
• 4 stengels bleekselderij
• 1 theelepel Worcestersaus
• 1 theelepel tabasco
• 1 eetlepel mierikswortelpuree
• Slagroom
• Gelatine blaadjes
• Zout & peper


Verwarm het tomaten-groentensap in een pannetje. Voeg het citroensap toe, de wodka, worcestersaus, de tabasco en wat zout en peper. Raadplaag de verpakking van de gelatine, hier staat op hoeveel vellen je nodig hebt . Bij Dr. Oetker gebruik je 12 blaadjes voor een liter. Gebruik er nu 6. Laat de bladjes weken in koud water. Na 5 minuten knijp je ze goed uit en voeg je ze aan het tomatensap. Draai het vuur en laat afkoelen.


Snijd ondertussen het uitje en de bleekselderij fijn. Bewaar de blaadjes voor de garnering. Meng de gehakte groenten door elkaar en leg een lepeltje van het mengsel onder in je glaasjes. Als de ‘soep’ voldoende is afgekoeld, schenk je deze in de glaasjes. Zet deze vervolgens ongeveer een uurtje in de ijskast. Als de gelei stijf is, is het klaar. Klop slagroom lobbig, maar niet stijf. Voeg hier de mierikswortel aan toe en een beetje zout en peper. Doe een toefje van de room op het geleitje vlak voor opdienen. Leuk als borrelhapje of amuse.

1 comment:

Harry said...
This comment has been removed by the author.