Thursday, November 18, 2010

Key Lime Pie

Bij deze, in willekeurige volgorde, het eerste recept van de eetclub gerechten van afgelopen weekend. Dit toetje werd zeer goed ontvangen! Ook door 'niet-toetjes' mensen, want het is niet zo zoet.


Nodig voor 8 bakjes:


• 200 gram digestive biscuits
• 50 gram zachte, ongezouten boter
• Sap & schil van 6 limoentjes
• Een blikje gecondenseerde gezoete melk (Friesche vlag)
• 300 ml slagroom
• 25g suiker
• 8 muntblaadjes


Doe de koekjes en de boter in een keukenmachine. Laat de machine draaien tot de koek en de boter een mooie kruimelige massa vormen. Zorg dat je bakjes hebt, gelijk aan het aantal personen. Maak in ieder bakje een laagje van het kruimeldeeg op de bodem van ongeveer een centimeter dik. Duw het mengsel stevig aan tot een geheel. Dit is de bodem van je taart. Zet de bakjes in de ijskast.


Maak nu de vulling. Klop de slagroom met de suiker goed stijf. Rasp de schil van 4 limoenen en pers het sap uit van 6 stuks. Meng het gehele blikje gecondenseerde melk met het slagroom mengsel. De melk is heel zoet, dus je hebt niet meer suiker nodig. Voeg de limoenschil toe en ook het sap. Doe dit niet in 1 keer, maar proef het af en toe. Als de vulling op smaak is, stort je deze op de bodem in de bakjes. Zet de bakjes minstens een uur koud voor opdienen. Tot het taartje af met een blaadje munt.

No comments: