Sunday, November 7, 2010

Bruschetta’s

Van veel mensen zijn verzoeken gekomen voor lekkere borrelhappen. Een goede borrelhap is best wel lastig, want het moet last minute te maken zijn en eigenlijk niet te ingewikkeld zijn. Als je de toastjes eenmaal hebt gemaakt, kun je er natuurlijk van alles op doen. Bij deze 2 van mijn favorieten.

Bruschetta's:

• Ciabatta brood
• Goede olijfolie
• Zout & peper

Tomatensalsa:

• 4 mooie tomaten (tasty tom’s, romaatjes)
• 1 teen knoflook
• Basilicum
• 2 sjalotjes
• Olijfolie
• Zout & peper

Truffelbuffel:

• Buffelmozzarella (goede buffelmozza, geen rubber)
• Truffeltapenade

Bak de ciabatta zoals vermeld op de verpakking, maar laat het niet te bruin worden. De toastjes moeten straks nog een keer afgebakken worden en ze moeten niet te hard worden. Haal het brood uit de oven en laat het afkoelen. Snijd het brood in sneedjes en leg ze weer op een ovenrek. Besprenkel de toastjes met olijfolie en bestrooi ze met zeezout en peper. Bak ze nog 5 minuten af in een oven van 200c graden.
Maak de tomatensalsa. Ontvel de tomaten. Snijd een kruis in de tomaten en leg ze vervolgens ongeveer in minuut in water dat net van de kook is. Als je ze eruit haalt, kun je het vel er zo af trekken. Ontdoe de tomaten van de natte pitten en hak ze in fijne stukjes. Hak de sjalotjes en de knoflook fijn en voeg dit toe aan de tomaat. Scheur de basilicum in kleine stukjes en voeg deze ook toe. Doe een flinke scheut olijfolie bij het geheel en maak op smaak met zout & peper. Verdeel de salsa rijkelijk over de toastjes.

Voor de truffelbuffel snijd je de buffelmozzarella in dunne plakken. Leg deze op de bruschetta. Bovenop de mozzarella smeer je een beetje truffeltapenade.

No comments: