Wednesday, November 3, 2010

Truffelkipje



Je kunt in mooie kookboeken hele ingewikkelde recepten vinden voor met truffel gevulde Bresse kip. Dat is natuurlijk heerlijk, maar ook erg veel werk. Dit receptje is voor een soort poor men’s truffelkip. Het stelt niet veel voor, maar het is wel lekker.

Nodig voor 4 personen:

• 4 poussins(biologisch)
• Potje truffeltapenade
• 250g boter
• Zout & Peper

Bestrooi de kipjes met zout & peper en leg in een ruime ovenschaal. Laat de boter zacht worden buiten de ijskast. Als de boter zacht is, voeg je een aantal eetlepels van de truffeltapenade toe aan de boter. Meng de tapenade goed met de boter en voeg een beetje peper en zout toe. Smeer de kipjes vervolgens royaal in met de truffelboter. Stop ook een flinke klont boter in zijn bips.

Zet de kipjes 3 kwartier in een oven van 150°c graden. Draai de kip een keertje om en lepel af en toe een beetje van de gesmolten boter over de kip heen. Na 3 kwartier verhoog je de temperatuur van de oven naar 200°c graden om de kip een lekker knapperig korstje te geven in ongeveer 10 minuten. 
   

No comments: