Langoustines zijn te krijgen op de markt of bij de viswinkel. Ze zijn helemaal niet zo duur en hebben een bijzondere smaak. Het is een beetje tussen een kreeft en een gamba in en dat maakt het een lekkere afwisseling voor gamba’s.
Nodig voor 4 personen:
• Kilo langoustines
• 400g spaghetti
• 2 teentjes knoflook
• 2 bosuitjes
• 1 rode peper
• Bos platte peterselie
• 1 citroen
• Olijfolie
• Zout & peper
Kies grote langoustines uit bij de vishandel. Trek de koppen van de langoustines af. Pak het beest bij z’n wangen en trek voorzichtig, zodat je het lijf niet meetrekt. Verzamel de staarten. Snijd ze aan de onderkant in met een scherp mesje van onder tot boven, dan kun je ze gemakkelijk open breken. Als je alle staartjes ontdaan hebt van hun harnas, moet je het darmkanaal; het zwarte sliertje, nog verwijderen. Soms kun je het er in een keer uittrekken. Als dat mislukt,moet je het zwarte sliertje eruit friemelen. Hak de uitjes, knoflook, de peper, de peterselie en voeg alles toe aan de staartjes samen met 2 eetlepels olijfolie. Voeg ook het sap van de citroen toe. Zet het geheel weg terwijl je de spaghetti kookt.
Kook de spaghetti en zorg dat hij lekker ‘al dente’ is. Giet de pasta af en laat deze goed uit lekken. Gooi de pasta terug in de pan en voeg de langoustinestaartjes toe. Roer het geheel goed door en als de staartjes mooi roze kleuren, ben je klaar! Peper & zout naar smaak toevoegen en afmaken met een beetje peterselie voor het oog.
1 comment:
Lijkt me lekker H! Waar koop jij meestal de langoustines?
x Toet
Post a Comment