Tuesday, January 18, 2011

Pasta à la minute

Dit pastaatje heb je binnen 10 minuten op tafel staan en dat is ook wel eens fijn. Ideaal voor je snel als door moet of gewoon als je rap aan tafel wil. Een fijne bijkomstigheid is, is dat het erg lekker is!

Nodig voor 1 persoon:

• 100g spaghetti
• 1 blikje gepelde tomaten
• 2 rundersausijsjes
• 1 teentje knoflook
• Basilicum (een aantal blaadjes)
• Parmezaanse kaas
• Chili peper
• Olijfolie
• Zout & peper

Zet een pan water op voor de spaghetti. Als het water kookt, kun je spaghetti er direct in doen. Neem een wat diepere Tefal pan (wok of hapjespan) en zet deze op met een flinke scheut olijfolie. Hak de knoflook teen in stukken en voeg die toe aan de olie. Als de knoflook begint te kleuren, voeg je de gepelde tomaten in hun geheel toe. Voeg ook de chili peper, de basilicum bladeren en een beetje zout toe. Als het geheel goed warm is, gooi je alles in de keukenmachine een druk je een aantal keer op de pulseerknop. De saus mag grof zijn, laat de machine dus niet te lang draaien. Doe de saus terug in de pan op een laag vuurtje.

Haal de worstjes ‘leeg’. Knijp ‘balletjes’ van de worst uit het omhulsel. Bak deze balletjes bruin in een koekenpan. Voeg de balletjes toe aan de saus. Giet de spaghetti af en voeg de saus toe. Afmaken met een beetje Parmezaanse kaas!

No comments: