Meatloaf of
gehaktbrood is vergeten door onze generatie. Je ziet het bijna nergens meer,
terwijl het wel heel lekker kan zijn. Het is lekker als vlees bij een Hollands
AVG-tje, maar kan ook heel lekker zijn op een broodje met een beetje mosterd en
mayonaise.
Nodig voor 1 gehaktbrood:
• 1 kilo
rundergehakt
• 250g kastanje
champignons
• 3 tenen knoflook
• 2 uien
• Bosje bieslook
• Mosterd
• Paneermeel
• 4 eieren
• Zout &
peper
Zet 3 van de 4
eieren op in een pannetje met water. Laat ze 5 minuten koken als het water
eenmaal kookt. Doe ondertussen het gehakt in een grote bak en voeg hier
rijkelijk zout en peper aan toe. Doe hier ook het vierde ei bij, een flinke
eetlepel mosterd en een flinke schep paneermeel. Hak de bieslook en voeg toe
aan het gehakt.
Hak de ui, knoflook
en champignons in hele fijne stukjes. Zet deze kort aan in een pan met een
beetje olijfolie. Als de uitjes glazig zijn en de stukjes champignons licht
gekleurd, voeg je dit bij het gehakt. Kneed het gehakt goed door met je handen,
tot dat alle ingrediënten met elkaar vermengd zijn. Proef het gehakt eventueel
en zorg dat je genoeg zout en peper hebt toegevoegd, want het moet niet te
flauw zijn.
Als het mengsel
klaar is, doe je de helft in een cake vorm. Pel de gekookte eitjes en duw deze
in het gehakt in de cakevorm. Stort hier de tweede helft van het gehakt
bovenop. De eitjes verdwijnen onder het gehakt. Duw het geheel goed aan, vooral
aan de zijkant, anders loop je het risico dat het gehaktbrood breekt. Zet de
cakevorm au bain-marie in de oven, zo wordt de warmte gelijkmatig verdeeld. Het
gehaktbrood moet ongeveer 3 kwartier in de oven op 180°c graden. Je kunt af en
toe in het gehakt prikken met een breinaald om te zien of het al goed is.
No comments:
Post a Comment