Wednesday, January 12, 2011

Aziatische viskoekjes

Het is even een klus, maar het resultaat is heel erg goed. Viskoekjes maken, kan met verschillende soorten wit vis. Neem wel verse vis, want ontdooide vis is vaak wat natter en je wilt niet dat je koekjes uit elkaar vallen.

Nodig voor 4 personen:

• 400g Kabeljauw
• 2 teentjes knoflook
• 1 rode peper
• Stronkje verse gember
• Bosje verse koriander
• 1 limoen
• 1 groot ei
• Arachideolie olie
• Zout & peper

Snijd de vis in kleinere stukken en doe ze samen met de knoflook en de gember (een stukje van 2 x 2 cm is voldoende) in de keukenmachine. Ontdoe de peper van haar pitjes en voeg deze en een beetje zout toe. Hak het geheel fijn door de machine kort te laten draaien, het liefst door middel van de pulseerknop.

Haal de vis uit de machine en doe deze in een bak. Rasp de schil van de limoen en voeg dit toe aan de vis. Splits het ei en klop het eiwit los. Doe dit bij de vis. Hak tenslotte de koriander en voeg een klein handje toe aan het vis mengsel. Roer het geheel goed door. Maak koekjes met je handen. Als de koekjes niet goed 'plakken', kun je een beetje maïzena toevoegen om het iets beter te laten plakken. Maar als het goed is, is dat niet nodig.

Laat een goede Tefal pan goed warm worden met een flinke laag olie. Bak de koekjes ongeveer 2 à 3 minuten. Zorg dat je een spatdeksel bij de hand hebt, wat het gaat flink spetteren. De koekjes zijn lekker als hapje of als hoofdgerecht met een frisse oosterse salade.

No comments: