Het is even een
klus, maar het resultaat is heel erg goed. Viskoekjes maken, kan met
verschillende soorten wit vis. Neem wel verse vis, want ontdooide vis is vaak
wat natter en je wilt niet dat je koekjes uit elkaar vallen.
Nodig voor 4 personen:
• 400g Kabeljauw
• 2 teentjes
knoflook
• 1 rode peper
• Stronkje verse
gember
• Bosje verse
koriander
• 1 limoen
• 1 groot ei
• Arachideolie olie
• Zout &
peper
Snijd de vis in
kleinere stukken en doe ze samen met de knoflook en de gember (een stukje van 2
x 2 cm is voldoende) in de keukenmachine. Ontdoe de peper van haar pitjes en
voeg deze en een beetje zout toe. Hak het geheel fijn door de machine kort te
laten draaien, het liefst door middel van de pulseerknop.
Haal de vis uit de
machine en doe deze in een bak. Rasp de schil van de limoen en voeg dit toe aan
de vis. Splits het ei en klop het eiwit los. Doe dit bij de vis. Hak tenslotte
de koriander en voeg een klein handje toe aan het vis mengsel. Roer het geheel
goed door. Maak koekjes met je handen. Als de koekjes niet goed 'plakken', kun
je een beetje maïzena toevoegen om het iets beter te laten plakken. Maar als
het goed is, is dat niet nodig.
Laat een goede
Tefal pan goed warm worden met een flinke laag olie. Bak de koekjes ongeveer 2
à 3 minuten. Zorg dat je een spatdeksel bij de hand hebt, wat het gaat flink
spetteren. De koekjes zijn lekker als hapje of als hoofdgerecht met een frisse
oosterse salade.
No comments:
Post a Comment