Aardappel Gratin
krijg je in Frankrijk vaak als bijgerecht. Ongetwijfeld is dit niet de manier
waarop Franse chefs een Gratin Dauphinois bereiden, maar dit receptje is heel gemakkelijk en
het resultaat is heerlijk.
Nodig voor 4 personen:
• 600g kruimige
aardappels (bintjes)
• 250ml slagroom
• 2 tenen knoflook
• 100g geraspte
kaas (gruyère of oude kaas)
• Zout &
peper
Schil de aardappels
en snijdt ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Kook de aardappel-schijfjes even
voor zodat ze niet lang in de oven hoeven. 5 minuten is genoeg. Klop intussen
de slagroom redelijk stijf en voeg de uitgeperste knoflook en geraspte kaas toe
aan de room. Doe de aardappelschijfjes in een ovenschaal en verdeel het
kaas-roommengsel over de aan aardappelschijfjes. Zorg dat ze allemaal bedekt
zijn. Schut de schaal een beetje, zodat de room goed tussen de aardappels komt.
Doe de aardappelsschijfjes in een ovenschaaltjes.
De Gratin moet nu
ongeveer 20 minuutjes in de oven op 200 °c graden. Als hij een mooi bruin kleurtje
begint te krijgen, is het goed.
No comments:
Post a Comment