Sunday, January 16, 2011

Bananencake

Deze bananencake is zo lekker dat zelfs mensen die niet van zoetigheid houden, hun vingers erbij opeten. Als je hoeveelheid vruchten aanhoudt, kun je ook ander fruit gebruiken. Neem bijvoorbeeld vijgen met noten, of frambozen.


Nodig voor 1 cake:


• 5 bananen (ongeveer 450g banaan)
• 100g pekan noten (ongezouten)
• 350g bloem
• zakje bakpoeder
• zakje vanillesuiker
• 4 eieren
• 125g boter
• 75g suiker
• Rum


Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker in een ruime bak. Smelt de boter au bain-marie. Laat hem even afkoelen en klop de boter vervolgens door de eieren heen. Zeef de bloem en klop deze samen met het bakpoeder door de eieren. Het mengsel wordt nu redelijk dik.


Snijd de bananen in kleine schijfjes en hak de noten in kleinere stukken. Voeg de noten en de banaan aan het cakebeslag toe. Voeg hier ook een scheut rum aan toe. Roer het geheel goed door en doe het in een cakevorm. Zet de cake ongeveer 3 kwartier in een oven van 160° c graden. Prik in de cake met een breinaald om te kijken of hij goed is. Als de naald droog eruit komt, is de cake klaar.
















*Au bain marie is een manier om vloeibare zaken langzaam te verhitten. Plaats je kom of schaal boven op een pan met kokend water. Het water (of de stoom van het water) zorgt ervoor dat de saus niet warmer wordt dan 100°C. Als dit toch te warm wordt, kun je de kom van de pan halen en temperatuur daalt snel weer. 

No comments: