Sunday, August 29, 2010

Gevulde dorades van de BBQ

Nodig voor 4 personen:

• 4 dorades
• 2 citroenen
• Dille
• Munt
• Peterselie
• Peper & zout

De dorade is een witte vis met mooi zacht vlees. Vraag aan de visboer of hij ze schoonmaakt. Als het goed is, heeft de visboer een inkeping gemaakt in de buik van de vis. Er blijft na het verwijderen van de ingewanden een holte over. Bestrooi de holtes met zout en peper. Snijd de citroen in plakjes. In een vis passen ongeveer 2 plakjes citroen. Vul de rest van de holte op met takjes munt, dille & peterselie. Bestrooi de buitenkant van de vis met een beetje peper.

Er bestaan van die handige rekjes, waar je de vissen tussen kan klemmen (zie foto). Als je die niet hebt, kun je de vissen met beleid op de BBQ leggen en voorzichtig met een tang omdraaien. Je kunt er ook voor kiezen om ze te verpakken in aluminiumfolie, dan zijn ze minder kwetsbaar. Als de huid van de vis mooi bruin is aan beide kanten, is de vis klaar. Dit ongeveer 10 a 15 minuten.

Lekker met een fris sausje van crème fraiche, citroen en munt en een groene salade.


1 comment:

Anonymous said...

In een woord: heerlijk