Nodig voor 4 personen:
• Pond krieltjes
(met of zonder schil)
• Bosje tijm
• 3 tenen knoflook
• Sjalotjes
• Crème fraiche
• Uitgebakken
spekjes / pancetta
• Parmezaan
Spoel de krieltjes
af. Kook ze 5 minuten, dan hoeven ze niet lang in de oven. Leg ze in een
ovenschaal. Hak 2 sjalotjes en voeg toe aan de piepers. Bestrooien met peper en
zout, olijfolie en de tijm. Zet de schaal vervolgens 20 minuten in een oven van
190°c graden. Schep het geheel af en toe om. Bak ondertussen het spek uit.
Als de krieltjes
goed zijn, gaar met een bruin jasje, verspreid je een flinke schep crème
fraiche over de aardappeltjes. De room smelt als het goed is door de warmte, en
loopt weg tussen de piepers. Aftoppen met spekjes en geraspte kaas. Niet erg
mager, maar wel erg lekker bij bijvoorbeeld een lekker stuk vlees.
No comments:
Post a Comment