Tuesday, August 3, 2010

Krieltjes met Parmezaan & Pancetta

Nodig voor 4 personen:

• Pond krieltjes (met of zonder schil)
• Bosje tijm
• 3 tenen knoflook
• Sjalotjes
• Crème fraiche
• Uitgebakken spekjes / pancetta
• Parmezaan

Spoel de krieltjes af. Kook ze 5 minuten, dan hoeven ze niet lang in de oven. Leg ze in een ovenschaal. Hak 2 sjalotjes en voeg toe aan de piepers. Bestrooien met peper en zout, olijfolie en de tijm. Zet de schaal vervolgens 20 minuten in een oven van 190°c graden. Schep het geheel af en toe om. Bak ondertussen het spek uit.

Als de krieltjes goed zijn, gaar met een bruin jasje, verspreid je een flinke schep crème fraiche over de aardappeltjes. De room smelt als het goed is door de warmte, en loopt weg tussen de piepers. Aftoppen met spekjes en geraspte kaas. Niet erg mager, maar wel erg lekker bij bijvoorbeeld een lekker stuk vlees.

No comments: