Nodig voor 6 personen:
• 6 eieren
• 150g bloem
• 125g suiker
• 500ml volle melk
• 1 vanille stokje
• 500g rode vruchten (frambozen, aardbeien, bosbessen, bramen)
• Ondiepe vorm van +/- 20cm x 20cm
Maak de vruchten schoon en verdeel ze over de (beboterde) bodem van een ondiepe ovenschaal. Verwarm de helft van de melk met het opengesneden vanille stokje, zodat de vanille zich goed mengt met de melk. Klop de rest van de melk, met de eieren, suiker en bloemen in een bak. Als de warme melk dampt(niet kookt!), giet je hem rustig bij de rest van het mengsel. Giet het beslag bovenop de vruchten in de ovenschaal. De clafoutis mag zeker een uur in een oven van 180⁰c graden. Als het geheel gestold is (check meteen vork of het midden niet nat meer is), is de clafoutis goed.
Lekker bij de thee of als toetje met een bolletjes ijs.
No comments:
Post a Comment