Monday, July 19, 2010

Taartjes met Vijgen & Nutella

Nodig voor 4 personen:


• 8 plakken bladerdeeg
• Een pot nutella
• Vruchten
• 1 eierdooier
• Poedersuiker


Neem een kookring en steek daarmee rondjes uit de plakken bladerdeeg, 8 in totaal. Hoe groter het rondje is, hoe groter je taartje. Smeer op 4 rondjes in het midden een goede laag nutella. Laat ongeveer een centimeter vanaf de rand onbedekt. Plak vervolgen een onbedekt rondje bovenop het ingesmeerde rondje. Ga met een vork het taartje langs, zodat de randjes dicht gaan (druk de tanden van de vork in het bladerdeeg, zodat je streepjes langs de rand krijgt.) Smeer de taartjes vervolgens in met eierdooier, en strooi er poedersuiker overheen.


Bovenop de nutella envelopjes komen de vruchten. In principe kan alles, maar je moet er even over nadenken. Afhankelijk van de vruchten, doe je het taartje met of zonder vruchten in de oven. Vijgen kunnen goed in de oven; bekleed de taartjes met dunne plakjes vijg, en smeer ze in met een beetje stroop of suikerwater. Schuif 20 minuten in een oven van 200°c graden.


Je kunt ook eerst het taartje alleen afbakken, ook 20 minuten in een oven van 200°c graden. Daarna kan je er slagroom met aardbeien op doen. Of banketbakkersroom met frambozen.

No comments: