Monday, July 19, 2010

Pasta Frutti di Mare

Nodig voor 4 personen:

• Pond mosselen
• Pond kokkels/vongole
• Pond langoustines
• Pond rauwe gamba’s/tijgergarnalen
• 4 grote trostomaten
• 3 bosuitjes
• 2 tenen knoflook
• Bosje platte peterselie
• 2 rode pepers
• Glas witte wijn
• Geraspte parmezaan
• 400 gram (verse) pasta
• Olijfolie
• Zout & peper

Leg de mosselen en de kokkels in een bak met koud water, een snuf zout en een fijn gehakte rode peper. Hierdoor spugen de schelpen hun zand uit. Laat de schelpen minstens 2 uur verwateren.

Zet een pan met water op voor de pasta. Verwijder ondertussen de pitjes en het nat van de tomaten en snijd ze in kleine stukjes. Hak de knoflook, uitjes, rode peper en peterselie fijn en zet dit even opzij.

Verhit olijfolie in een grote wok en fruit de uitjes, knoflook en peper aan. Als deze beginnen te kleuren, voeg je de tomatenblokjes toe. Zet nu de pasta op. Zet het vuur onder de wok hoog en voeg de schaal- en schelpdieren toe. Schep het geheel goed om en blus af met een flinke scheut witte wijn. Voeg ook een deel van de peterselie toe. Schep alles nogmaals om en doe de deksel op de pan. Laat het geheel goed doorstomen. Giet ondertussen de pasta af. Als alle schelpen open zijn, zijn ze goed.

Verdeel de pasta over diepe borden en schep de schelpen erover heen. De wijn, tomaten en de kruiden zijn ingekookt tot een geurige saus. Schep ook de saus over de pasta. Aftoppen met verse peterselie & parmezaan!

No comments: