Nodig voor 4 personen:
• 4 eetlepels gele curry pasta
• 500 ml kokosmelk
• 3 eetlepels bruine suiker
• Sap van 2 limoenen
• 2 kg verse mosselen
• 1 rode peper
• Teentje knoflook
• 2 lente uitjes
• Verse koriander
• 400g wilde rijst
Kook de rijst voordat je begint aan de mosselen. Verhit een beetje olie in een wok en voeg de knoflook, rode peper, gehakte uitjes en de curry pasta toe. Voeg de kokosmelk, het limoensap en de suiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Voeg nu de mosselen toe en schep goed om. Doe de deksel op de pan en laat het geheel doorkoken, totdat alle schelpen open zijn. Met rijst serveren en aftoppen met verse koriander.
Oosterse wokgroenten zijn een goede toevoeging aan het gerecht. Je kunt bijvoorbeeld taugé, kool en peultjes toevoegen, of gewoon een zakje wokgroenten, tegelijk met de mosselen.
No comments:
Post a Comment