Nodig voor 4 personen:
• 400g couscous
• Rozijntjes
• 2 Bosuitje
• 250 gram cherry
tomaatjes
• 1 blikje
artisjokkenhartjes
• Rode peper
• 150g Chorizo in
blokjes
• 150g Feta
• Munt
• Balsamico
• Olijfolie
• Zout &
peper
• Kerriepoeder /
Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel)
Je begint met de
couscous te bereiden zoals op het pak staat. Dit kan per merk verschillen. Als
de couscous gaar is, breng je hem op smaak met zout, peper,kerriepoeder of Ras
el Hanout en olijfolie. Wel de rozijntjes even en voeg daarna toe. Snijd je ingrediënten
fijn; de uitjes, munt, tomaatjes en artsjokken. Voeg toe aan de couscous. Snijd
de chorizo in kleine blokjes en ze bak uit. Laat de blokjes uitlekken op
keukenpapier. Voeg ook de spekjes ook. Snijd ook de feta in kleine stukjes en
roer door de coucous. Een scheutje balsamico is lekker om het geheel op te
frissen.
Merquezworstjes of
kebabjes zijn lekker bij couscous. Een sausje van Griekse yoghurt met munt of
tzatziki is ook een goede aanvulling.
No comments:
Post a Comment