Monday, July 26, 2010

Couscous met Chorizo & Feta

Nodig voor 4 personen:

• 400g couscous
• Rozijntjes
• 2 Bosuitje
• 250 gram cherry tomaatjes
• 1 blikje artisjokkenhartjes
• Rode peper
• 150g Chorizo in blokjes
• 150g Feta
• Munt
• Balsamico
• Olijfolie
• Zout & peper
• Kerriepoeder / Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel)

Je begint met de couscous te bereiden zoals op het pak staat. Dit kan per merk verschillen. Als de couscous gaar is, breng je hem op smaak met zout, peper,kerriepoeder of Ras el Hanout en olijfolie. Wel de rozijntjes even en voeg daarna toe. Snijd je ingrediënten fijn; de uitjes, munt, tomaatjes en artsjokken. Voeg toe aan de couscous. Snijd de chorizo in kleine blokjes en ze bak uit. Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier. Voeg ook de spekjes ook. Snijd ook de feta in kleine stukjes en roer door de coucous. Een scheutje balsamico is lekker om het geheel op te frissen.

Merquezworstjes of kebabjes zijn lekker bij couscous. Een sausje van Griekse yoghurt met munt of tzatziki is ook een goede aanvulling.

No comments: