Nodig voor 4 personen:
• 500 gram groene asperges
• 600 gram verse zalm filet/lende
• 24 kwartel eitjes
• Pond krieltjes
• Olijfolie
• 3 eierdooiers
• 2 citroenen
• Boter
• Zout & peper
Kook je kwarteleitjes in een paar minuten gaar en laat
ze goed schrikken met koud water. Zet de krieltjes op in kokend water (laat de
krieltjes uit het gerecht bij een koolhydraatarm dieet). Kook ze ongeveer 10
minuten en check of ze gaar zijn. Vervolgens afgieten, afspoelen en bewaren
voor later. De asperges kan je blancheren als je voor gezond gaat of roosteren
met zeezout en olijfolie als je voor lekker gaat. Snijdt de kontjes eraf en leg
de asperges in een pan met kokend water. Laat ze 2 tot 3 minuten koken. Spoel
ze af met koud water, zodat ze niet doorgaren. Voor het roosteren laat je een
grillpan of plaat goed warm worden met een drupje olijfolie erop. Rooster de
asperges totdat ze bruin kleuren en de gewenste gaarheid hebben.
Hollandaise saus
Zorg dat je eierdooiers op kamertemperatuur zijn. Pers
het sap uit de citroenen en zorg dat je kleine blokjes ijskoude boter klaar
hebt staan. Voor de Hollandaise saus klop je de eierdooiers au bain Marie in
een grote kom. Voeg de klontjes boter eén voor eén toe en blijf goed kloppen
tot de saus pakt. Heb geduld, zorg dat de saus niet te warm wordt, want het
wordt een roerei. Als de saus dik begint te worden, voeg je citroensap en zout
& peper al kloppend toe kloppend naar smaak toe.
Snijd de zalmlende in dunne plakjes. Verdeel de
plakjes over de borden. Leg de krieltjes, eitjes en de asperges ook op de
borden. Aftoppen met een flinke plens Hollandaise saus.
No comments:
Post a Comment