Nodig voor 4 personen:
• 4 courgettes
• 250ml kookroom (mag halfvol zijn)
• 200g gerookte paling
• 2 blokjes kippenbouillon
• 2 Sjalotjes
• 2 teentjes knoflook
• Olijfolie
• Brood
• Cream cheese
• Zout & peper
Hak de sjalotten en knoflook grof en fruit deze in een
scheut olijfolie in een diepe pan. Was de courgettes en snijdt ze in plakjes.
Bak ze mee met de uitjes en knoflook. Voeg een peper & zout toe. Los de
bouillonblokjes op in een liter water. Wanneer de courgettes een beetje glazig
zijn en in de knoflook en olie hebben gebakken, voeg je de bouillon toe. Breng
het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten doorkoken.
Giet de groenten af en vang de bouillon op. Gooi de
groenten terug in de pan. Zet de staafmixer erin en pureer het geheel tot een
gladde pap. Voeg al mixend de bouillon toe, tot je de gewenste dikte hebt
bereikt. Voeg ook de room toe. Breng de soep nu verder op smaak met zout en
peper. Snijd de paling in reepjes en leg de reepjes onder in de kom of het
diepe bord waarin de soep gaat serveren. Een scheutje room erin maakt het af
voor de kleur. Serveren met brood en cream cheese of kruidenboter.
No comments:
Post a Comment