Monday, July 26, 2010

Courgette soep met gerookte paling

Nodig voor 4 personen:

• 4 courgettes
• 250ml kookroom (mag halfvol zijn)
• 200g gerookte paling
• 2 blokjes kippenbouillon
• 2 Sjalotjes
• 2 teentjes knoflook
• Olijfolie
• Brood
• Cream cheese
• Zout & peper

Hak de sjalotten en knoflook grof en fruit deze in een scheut olijfolie in een diepe pan. Was de courgettes en snijdt ze in plakjes. Bak ze mee met de uitjes en knoflook. Voeg een peper & zout toe. Los de bouillonblokjes op in een liter water. Wanneer de courgettes een beetje glazig zijn en in de knoflook en olie hebben gebakken, voeg je de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten doorkoken.

Giet de groenten af en vang de bouillon op. Gooi de groenten terug in de pan. Zet de staafmixer erin en pureer het geheel tot een gladde pap. Voeg al mixend de bouillon toe, tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Voeg ook de room toe. Breng de soep nu verder op smaak met zout en peper. Snijd de paling in reepjes en leg de reepjes onder in de kom of het diepe bord waarin de soep gaat serveren. Een scheutje room erin maakt het af voor de kleur. Serveren met brood en cream cheese of kruidenboter.

No comments: