Thursday, July 22, 2010

Tartaar van rauwe tonijn met avocado mousse

Nodig voor 4 personen:

• 400g rauwe verse tonijn
• Kikoman
• Gembersiroop
• Sesamolie
• 1 avocado
• Wasabi
• Mayonaise
• 125ml slagroom

Hak de tonijn met een scherp mes tot tartaar (zo fijn als je lekker vindt). Voeg hier 1 eetlepel sesamolie aan toe. Voeg vervolgens 3 of 4 eetlepels kikoman toe, afhankelijk van je smaak (kikoman is zout). Voeg ook 3 eetlepels gembersiroop aan toe (ook afhankelijk van je smaak, de gember maakt het zoet). Roer het geheel goed door. Zet het mengsel vervolgens in de ijskast. Laat een uur staan.

Voor de mousse doe je het avocadovlees in een bakje of keukenmachine. Voeg hier een beetje wasabi aan toe ongeveer een theelepel. Voeg ook 3 eetlepels mayonaise aan toe. Maak van het geheel een gladde massa. Klop in een ander bakje de slagroom stijf. Schep de slagroom voorzichtig door de avocado. Maak mooie tartaartje met een kookring of kopje. Aftoppen met de avocado-wasabimousse.


No comments: