Nodig voor 4 personen:
• 400g rauwe verse tonijn
• Kikoman
• Gembersiroop
• Sesamolie
• 1 avocado
• Wasabi
• Mayonaise
• 125ml slagroom
Hak de tonijn met een scherp mes tot tartaar (zo fijn
als je lekker vindt). Voeg hier 1 eetlepel sesamolie aan toe. Voeg vervolgens 3
of 4 eetlepels kikoman toe, afhankelijk van je smaak (kikoman is zout). Voeg
ook 3 eetlepels gembersiroop aan toe (ook afhankelijk van je smaak, de gember
maakt het zoet). Roer het geheel goed door. Zet het mengsel vervolgens in de
ijskast. Laat een uur staan.
Voor de mousse doe je het avocadovlees in een bakje of
keukenmachine. Voeg hier een beetje wasabi aan toe ongeveer een theelepel. Voeg
ook 3 eetlepels mayonaise aan toe. Maak van het geheel een gladde massa. Klop
in een ander bakje de slagroom stijf. Schep de slagroom voorzichtig door de
avocado. Maak mooie tartaartje met een kookring of kopje. Aftoppen met de
avocado-wasabimousse.
No comments:
Post a Comment