Nodig voor 6 personen:
• 250g pure chocola (minstens 53% cocoa)
• 175g boter
• 125g poedersuiker
• 75g bloem
• 5 eieren
• Bakvorm voor muffins / kleine bakjes
• Vanille ijs / slagroom
• Rood vruchten / vijgen
Verwarm de oven voor op 200°c graden. Smelt de boter en chocolade au bain Marie. Zeef de bloem en de poedersuiker en klop ze samen met de eieren in een grote bak. Voeg het chocolade-boter mengsel toe aan de eieren en schep het geheel rustig om, tot het een glad mengsel is. Beboter de vormpjes en strooi er daarna een beetje bloem in. Vul de vormpjes tot ongeveer voor ¾. Bak de taartjes in ongeveer 7 minuten af. Laat ze even afkoelen en wip ze voorzichtig uit de vormpjes. Serveren met een bolletje ijs en rode vruchten. Een beetje poedersuiker erover, geeft een mooi effect.
De bovenstaande hoeveelheid beslag is voldoende om meer dan 6 bakjes van zo’n muffinvorm (vaak 12 bakjes) te vullen. Deze zijn iets kleiner dan de porties die gehanteerd worden in het recept. Houd er dan rekening mee dat ze dan ook iets sneller klaar zijn.
No comments:
Post a Comment