Thursday, August 12, 2010

Vis in de Zak

Deze techniek is geleend van Jamie Oliver. Je hoeft dit recept niet helemaal te volgen. Je kunt er ook je eigen draai aan geven met andere ingrediënten.

Nodig voor 4 personen:

·      800g kabeljauw of zeewolf
·      1 prei
·      250g cherrytomaatjes
·      200g peultjes
·      3 bosuitjes
·      1 citroen
·      Boter
·      Witte wijn
·      Uitje
·      3 teentjes Knoflook
·      Rode peper
·      Bosje platte peterselie
·      Parmezaanse kaas
·      Zout & peper

Maak 4 gelijke porties van de vis. Bestrooi hem met zout & peper. Snijd de prei in ringetjes en de tomaatjes door midden. Hak je uitjes, knoflook, rode peper en peterselie fijn (bewaar een beetje om het gerecht mee af te toppen). Doe alles bij elkaar in een bak. Voeg alvast peper en zout toe. Knijp je citroen uit boven de groenten.

Neem een flink stuk aluminiumfolie, dat je kunt dubbel vouwen. In het midden leg je een stuk vis. Hier doe je een flinke schep van het groentenmengsel bij. Plaats tussen de groenten en de vis een paar kleine klontjes boter. Vouw het folie nu over de vis heen. Je klapt het dubbel, zodat de vis zich in het midden van de zak in wording bevindt. Vouw de zijkanten dicht; klap de buitenste randjes een paar keer naar binnen. Laat 1 kant (de smalle bovenkant) open. Giet tot slot een flinke scheut witte wijn in de zak en vouw deze snel dicht. Als hij dicht is, kun je een beetje schudden (met beleid) om het alles te mengen.

Leg de zak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200c graden. De vis stoomt in de wijn en de boter en de groenten worden gaar. Zet bakjes met parmezaan en verse peterselie op tafel. Laat je gasten het pakketje als een cadeautje opmaken. Serveren met pasta of piepertjes. Neem wat extra groenten, als je er geen koolhydraten bij wilt eten.

1 comment:

Unknown said...

Het was heerlijk H'je! Helemaal goed gelukt ook! XX