Deze techniek is geleend van Jamie Oliver. Je
hoeft dit recept niet helemaal te volgen. Je kunt er ook je eigen draai aan
geven met andere ingrediënten.
Nodig voor 4 personen:
· 800g kabeljauw of zeewolf
· 1 prei
· 250g cherrytomaatjes
· 200g peultjes
· 3 bosuitjes
· 1 citroen
· Boter
· Witte wijn
· Uitje
· 3 teentjes Knoflook
· Rode peper
· Bosje platte peterselie
· Parmezaanse kaas
·
Zout & peper
Maak 4 gelijke porties van de vis. Bestrooi hem met zout &
peper. Snijd de prei in ringetjes en de tomaatjes door midden. Hak je uitjes,
knoflook, rode peper en peterselie fijn (bewaar een beetje om het gerecht mee
af te toppen). Doe alles bij elkaar in een bak. Voeg alvast peper en zout toe.
Knijp je citroen uit boven de groenten.
Neem een flink stuk aluminiumfolie, dat je kunt dubbel vouwen. In het
midden leg je een stuk vis. Hier doe je een flinke schep van het
groentenmengsel bij. Plaats tussen de groenten en de vis een paar kleine
klontjes boter. Vouw het folie nu over de vis heen. Je klapt het dubbel, zodat
de vis zich in het midden van de zak in wording bevindt. Vouw de
zijkanten dicht; klap de buitenste randjes een paar keer naar binnen. Laat 1
kant (de smalle bovenkant) open. Giet tot slot een flinke scheut witte wijn in
de zak en vouw deze snel dicht. Als hij dicht is, kun je een beetje schudden
(met beleid) om het alles te mengen.
Leg de zak 20 minuten in een voorverwarmde oven van
200⁰c graden. De vis stoomt in de wijn en de boter en de groenten worden
gaar. Zet bakjes met parmezaan en verse peterselie op tafel. Laat je gasten het
pakketje als een cadeautje opmaken. Serveren met pasta of piepertjes. Neem wat
extra groenten, als je er geen koolhydraten bij wilt eten.
1 comment:
Het was heerlijk H'je! Helemaal goed gelukt ook! XX
Post a Comment