Wednesday, August 4, 2010

Gemarineerde biefstuk

Dit is een alternatieve manier voor het bereiden van een biestukje. Het dunne plakjes vlees zijn lekker op een broodje, maar doen het ook goed met een pastaatje met een beetje knoflook, verse tomaatjes en Parmezaanse kaas. Je kunt het vlees op deze manier ook goed combineren met een mooie salade.


Nodig voor 4 personen:


• 4 biefstukken
• 2 teentjes knoflook
• Tijm
• Gemalen chili pepers
• Sap van 1 citroen
• Olijfolie
• Zout & peper


Maak in een platte schaal de marinade voor de biefstukken. Neem een paar eetlepels olijfolie en voeg daar 2 tenen geperste knoflook, de tijm, een beetje chili peper, het citroensap en een beetje zout aan toe. Bestrooi je biefstukken met peper en wrijf ze in met olijfolie. Laat een goede pan heel warm worden. Schroei de biefstukken aan beide kanten dicht en bak ze ongeveer in 5 minuten medium rare. Leg de biefstukken in de marinade en draai ze af en toe om, zodat ze aan allen kanten goed bedekt zijn en blijven.


Laat de biefstukken in de marinade liggen, terwijl je de rest van het diner voorbereidt. Als de biefstukken minstens een kwartiertje hebben gemarineerd, snijd je ze met een goed scherp mes in hele dunne plakjes. Gebruik de rest van de marinade als dressing voor het vlees.




No comments: