Thursday, August 5, 2010

Tartaar van rauwe langoustines

Nodig voor 4 personen:

• 1 kilo verse langoustines
• 1 Rode peper
• Limoensap
• Olijfolie
• Koriander
• Zout & peper

Kies mooie grote langoustines uit bij de vishandel. Ontdoe de langoustines van hun kop. Pak hem bij z’n 'wangen' en trek voorzichtig, zodat je het lijf niet meetrekt. Verzamel de langoustine staarten. Snijd ze aan de onderkant in met een scherp mesje van onder tot boven, dan kun je ze gemakkelijk open breken. Als je alle staartjes ontdaan hebt van hun harnas, moet je het darmkanaal, het zwarte sliertje, nog verwijderen. Soms kun je het er in een keer uittrekken. Als dat mislukt, kun je het staartje opensnijden en het zwarte sliertje eruit friemelen. Je kunt een aantal staartjes apart houden, zodat je een gebakken langoustine bij je gerechtje kunt serveren. Als je het schone vlees verzamelt hebt, hak je het in hele kleine stukjes tot een tartaartje. Doe het visvlees in een bakje.

De langoustine tartaar heeft maar heel weinig smaakmakers nodig, dus ga voorzichtig te werk. Een drupje olijfolie en een klein beetje citroensap zijn al voldoende voor een fris en smeuïg effect.Verwijder de pitjes uit de rode peper en hak deze in fijne stukjes. Voeg ongeveer de helft toe. Verder op smaak brengen met een beetje zout & peper. Hak je koriander heel fijn en voeg ongeveer een eetlepel toe.

Maak met een kookring een mooi tartaartje, af toppen met een plukje koriander voor het oog. Als je gebakken langoustines bij je tartaar serveert, bak je deze in een hete pan met een beetje olie. Bestrooi de staartjes met een beetje zout & peper en bak ze in anderhalve minuut mooi gaar.

1 comment:

Anonymous said...

Wat onwijs lekker!
Als je een keer een boek wilt maken, bel dan maar als je een fotograaf zoekt. Begin over 2 weken weer met de fotografie van een nieuw kookboek.
Maar goed, wilde hier eigenlijk geen reclame maken voor mijzelf, maar schrijven dat ik honger krijg van jouw blog.
See you, Philip G.