Tuesday, August 17, 2010

Harry’s (Indiase) Curry

Er zijn veel soorten curry; Thaise curry, Indische curry, Surinaamse curry, ga maar door. Het allerbeste is het om curry te maken met verse kruiden en een vijzel, maar in dit recept speel ik een beetje vals met curry pasta. Lekker snel voor door de week en lang niet gek van smaak.


Nodig voor 4 personen:


• 600g kippendijen (of filet)
• Indiase curry pasta (bijvoorbeeld Patak’s)
• 2 teentjes knoflook
• 2 uien
• Stronkje gember
• Rode peper
• 4 grote tomaten
• 500ml volle Griekse yoghurt
• Kookroom of kippenbouillon
• 500g gemengde groenten; peultjes, broccoli, kool, taugé, etc.
• Verse koriander
• Zonnebloemolie
• 400g wilde rijst


Neem een diepe pan met dikke bodem en doe hier een beetje olie in. Hak de knoflook, uien, peper en gember en doe in de pan. Laat rustig zweten. Voeg hier 3 a 4 eetlepels curry pasta aan toe. Zorg dat het niet aanbakt. Snijd de tomaten in partjes en doe ook in de pan. Laat even meebakken. Voeg vervolgens de yoghurt toe. Roer het geheel tot een gladde saus en laat zachtjes pruttelen. Proef even en voeg des gewenst meer (rode) peper toe en een beetje zout. Zet de rijst op.


Terwijl de saus een beetje inkookt, snijd je de kippendijen in kleine stukjes. Voeg een lepel curry pasta toe, zodat de kip even kan marineren. Als de saus de goede dikte heeft, voeg je de groenten toe. Deze zijn nog rauw dus ze mogen wel even meekoken. Giet de rijst af als deze klaar is en doe deze terug in de pan met een deksel erop. Voeg nu de kip aan de saus toe en kook de kip gaar in de saus. Als de saus iets te dik wordt, kan je een beetje kippenbouillon of room toevoegen (room is lekker, bouillon gezond).


Vis na 5 minuten een stukje kip uit de saus en snijd het door om te kijken of het gaar is. Als dat zo is, kan je het gerecht serveren. Aftoppen met een beetje versgehakte koriander.

No comments: