Frietjes zelf maken
is even gedoe, maar de beloning is groot! Zelfgemaakte frieten zijn het
lekkerst met zelfgemaakte mayonaise. Ze zijn lekker bij bijna alles; BBQ, steak
tartaar of entrecôte met béarnaise saus.
Nodig voor 4 personen:
• 6 tot 8 grote
aardappelen (bintjes)
• Plantaardig
frituurvet
• Grof zeezout
Schil de aardappelen
en snijd de lelijke stukjes eruit. Snijd frieten van de aardappels, zo dik als
je zelf lekker vindt. Ik vind het lekker als ze wat dunner zijn. Leg de
frietjes die klaar zijn in een bak met water. Als je klaar bent, spoel je ze
goed af. Laat de frieten uitlekken en leg ze vervolgens op keuken papier. Ze
mogen niet nat meer zijn als je gaat frituren.
Verwarm de frituur
tot ongeveer 160⁰c graden en bak de frieten 5 tot 6 minuten voor. Ze
moeten licht gekleurd zijn, maar zeker nog niet klaar. Laat de frietjes goed
uitlekken en laat ze minstens 20 minuten rusten. Vlak voor serveren bak ze goud
bruin op 180⁰c graden. Dit duurt een paar minuutjes. Als ze de gewenste kleur hebben,
zijn ze klaar!
No comments:
Post a Comment