Thursday, August 5, 2010

Tuinbonensalade met ei & ui

Nodig voor 4 personen:

• 600g tuinboontjes (vers of bonduelle)
• 250g spekjes
• 3 verse eitjes
• Bosje bosui
• Grove mosterd
• Mayonaise
• Peper & zout
• Citroensap

Bak de spekjes uit en giet het overtollige vet af. Snijd de uitjes; 4 of 5 stuks. Kook de eieren hard en prak ze met een vork in een bakje. Kook de tuinboontjes tot ze licht gaar zijn, maar niet grijs. Giet ze af en spoel ze af, zodat ze afkoelen en niet doorgaren. Doe de boontjes in een grote bak en voeg de spekjes, het ei & en de ui toe. 3 Eetlepels mosterd en een flinke kwak mayonaise maken het tot een smeuïg geheel. Maak op smaak met een beetje zout, peper en citroensap.

Lekker als salade bij de barbecue of als G bij een A-V-G’tje. Tomaat zonder pitjes in kleine blokjes, is ook lekker door de salade om het geheel iets frisser te maken.

1 comment:

Geertje said...
This comment has been removed by a blog administrator.