Nodig voor 4 personen:
• 600g tuinboontjes
(vers of bonduelle)
• 250g spekjes
• 3 verse eitjes
• Bosje bosui
• Grove mosterd
• Mayonaise
• Peper &
zout
• Citroensap
Bak de spekjes uit
en giet het overtollige vet af. Snijd de uitjes; 4 of 5 stuks. Kook de eieren
hard en prak ze met een vork in een bakje. Kook de tuinboontjes tot ze licht
gaar zijn, maar niet grijs. Giet ze af en spoel ze af, zodat ze afkoelen en
niet doorgaren. Doe de boontjes in een grote bak en voeg de spekjes, het ei
& en de ui toe. 3 Eetlepels mosterd en een flinke kwak mayonaise maken
het tot een smeuïg geheel. Maak op smaak met een beetje zout, peper en
citroensap.
Lekker als salade
bij de barbecue of als G bij een A-V-G’tje. Tomaat zonder pitjes in kleine
blokjes, is ook lekker door de salade om het geheel iets frisser te maken.
1 comment:
Post a Comment