Wednesday, September 15, 2010

Garnalencocktail van gamba's & sinaasappel

De garnalencocktail heeft een plat imago, maar is echt een top gerechtje. Deze variant is lekker door het zachte van de avocado en het fris zoete van de sinasappel. Gebruik gamba’s in plaats van Hollandse garnalen voor de variatie.


Nodig voor 4 personen:


• 300g gamba’s; rauw of rauw bevroren
• 2 rijpe avocado’s
• 2 sinaasappels
• Crème fraiche
• Ketchup
• Mayonaise
• Sherry/whisky
• Zout & peper


De cocktail
Ontdooi de garnalen in een bak met lauw water. Kook ze daarna een paar minuten totdat ze mooi roze/rood zijn. Ze mogen niet te taai worden. Hak ze in blokjes. Snijd de avocado’s ook in mooie dobbelsteentjes. Schil de sinasappel en haal de witte velletjes eraf. Snijd de partjes in gelijke stukjes. Gooi alles bij elkaar in een bak. Op smaak maken met een beetje zout & peper.


Het sausje
Neem een derde ketchup, een derde mayo en een derde crème fraiche en roer dit door elkaar in een bakje. Voeg hier naar smaak een scheutje wiskey aan toe. Op smaak brengen met zout & peper.


Maak een torentje van de cocktail met een kookring op een bord, of doe het mengel in een cocktail glas. Serveren met het cocktailsausje.

No comments: