Nodig voor 4 personen:
• 1,5 kilo pompoen
• 2 tenen knoflook
• 1 ui
• 1 liter kippenbouillon
• 250ml crème fraiche
• Zout & peper
• Olijfolie
• Honing
• Pompoenpitten
• 4 plakjes pancetta
Snijd de pompoen in grove stukken. Pers de knoflook en
vermeng deze met een paar eetlepels olijfolie. Smeer de stukken pompoen in met
het knoflook mengsel voeg gemalen peper & zout toe. Zet dit 20 minuten
in de oven op 200⁰c graden. Als je de pompoen uit de oven haalt, kan je
het pompoenvlees gemakkelijk van de schil afsnijden. Fruit een uitje aan in een
diepe soeppan met wat olijfolie. Voeg de pompoen toe. Laat het geheel een paar
minuten bakken en voeg vervolgens de kippenbouillon toe. Draai het vuur omlaag.
Laat het geheel koken tot de pompoen helemaal zacht is. Terwijl de pompoen
kookt, bak je de plakken pancetta uit en rooster je pompoenpitten bruin in een
koekenpan (zonder olie).
Als de pompoen gaar is, giet je hem af. Vang de
bouillon op. Doe de pompoen terug in de pan en pureer het geheel tot een gladde
pap met de staafmixer. Voeg al mixend de bouillon toe, tot je de gewenste dikte
hebt bereikt. Voeg ook de crème fraiche toe, maar houd wel iets over. Breng de
soep nu verder op smaak met zout en peper. Een beetje honing versterkt de zoete
smaak van de pompoen. Dien de soep op in een diepbord, of een kom. Voeg een
lepel crème fraiche toe voor kleur. Strooi de pompoenpitten over de
soep en leg de pancetta in het midden!
No comments:
Post a Comment