Het is moeilijk om een klein beetje soep te maken,
daarom maak ik altijd meteen een flinke pan. Je kunt soep goed invriezen, dan
heb je er 2 keer plezier van. Dit recept is voor ongeveer 2 liter soep.
Nodig voor 2 liter soep:
• 1 grote bloemkool
• 2 uitjes
• 3 teentjes knoflook
• 1 liter kippenbouillon
• 1 bakje roomkaas / Philadelphia (light mag)
• 250ml kookroom
• Mierikswortel (puree in een potje)
• 200g gerookte makreelfilet
• Zout & peper
Hak de bloemkool in kleine roosjes. Hak ook de uien en
de knoflook. Doe alles in een grote pan. Kook water en maak een liter bouillon
(2 blokjes). Voeg de bouillon toe aan de groenten en zet de pan op een laag
vuurtje. Laat ongeveer een half uurtje koken, tot de bloemkool helemaal zacht
is. Doe het geheel vervolgens in de keukenmachine (zorg dat die niet te vol
wordt) of zet de staafmixer in de pan. Mix het geheel tot een gladde pap. Voeg
het hele bakje roomkaas toe en mix dit mee.
Doe het geheel terug in de pan. De soep is nu aan de
dikke kant. Voeg de kookroom toe en eventueel nog wat bouillon tot dat de
gewenste dikte is bereikt. Voeg tot slot 3 theelepels mierikswortelpuree toe en
roer dit goed door. Voeg ook naar smaak zout & peper toe. Ontdoe de
makreel van zijn huid en maak kleine stukjes van de filet. Leg de vis onder in
de kom en giet hier de soep overheen.
No comments:
Post a Comment