Sunday, September 26, 2010

Bloemkoolsoep met mierikswortel & makreel

Het is moeilijk om een klein beetje soep te maken, daarom maak ik altijd meteen een flinke pan. Je kunt soep goed invriezen, dan heb je er 2 keer plezier van. Dit recept is voor ongeveer 2 liter soep.

Nodig voor 2 liter soep:

• 1 grote bloemkool
• 2 uitjes
• 3 teentjes knoflook
• 1 liter kippenbouillon
• 1 bakje roomkaas / Philadelphia (light mag)
• 250ml kookroom
• Mierikswortel (puree in een potje)
• 200g gerookte makreelfilet
• Zout & peper

Hak de bloemkool in kleine roosjes. Hak ook de uien en de knoflook. Doe alles in een grote pan. Kook water en maak een liter bouillon (2 blokjes). Voeg de bouillon toe aan de groenten en zet de pan op een laag vuurtje. Laat ongeveer een half uurtje koken, tot de bloemkool helemaal zacht is. Doe het geheel vervolgens in de keukenmachine (zorg dat die niet te vol wordt) of zet de staafmixer in de pan. Mix het geheel tot een gladde pap. Voeg het hele bakje roomkaas toe en mix dit mee.

Doe het geheel terug in de pan. De soep is nu aan de dikke kant. Voeg de kookroom toe en eventueel nog wat bouillon tot dat de gewenste dikte is bereikt. Voeg tot slot 3 theelepels mierikswortelpuree toe en roer dit goed door. Voeg ook naar smaak zout & peper toe. Ontdoe de makreel van zijn huid en maak kleine stukjes van de filet. Leg de vis onder in de kom en giet hier de soep overheen.

No comments: