Thursday, September 23, 2010

Tompoes

Nodig voor 4 personen:


• 2 plakken bladerdeeg
• 1 ei
• Poedersuiker
• 250g mascarpone
• 250ml slagroom
• 100g suiker
• Vanillesuiker of stokjes
• Rode vruchten


Snijd de plakjes bladerdeeg door midden, zodat je 4 helften krijgt. Bestrijk deze met een kwastje met losgeklopte eierdooier en strooi er poedersuiker overheen. Bak de plakken bladerdeeg volgens de instructies op de verpakking goudbruin in de oven. Als het deeg mooi brui en gerezen is, haal je uit de oven en laat ze afkoelen. Snijd ze vervolgens door midden met een scherp mes, zodat je een bodem en een dakje overhoudt.


Doe de mascarpone in een kom. Voeg hier de suiker en de vanille aan toe. Dit kan een zakje vanillesuiker zijn, of het merg uit een vanillestokje. Klop de slagroom in een andere kom lobbig en schep deze vervolgens voorzichtig door de mascarpone. Niet kloppen, want dan zakt de structuur in. Proef het mengsel en voeg des gewenst nog wat suiker toe. Als het klaar is, smeer je een dikke laag van het mascarponemengsel op bladerdeegbodem. Bovenop de mascarpone gaan de vruchten. Leg vervolgens het dakje er schuin op. Aftoppen met een beetje poedersuiker voor een feestelijk effect!

No comments: