Tuesday, September 7, 2010

Irish Coffee van Ossenstaartbouillon

Dit is een feestelijk soepje, dat heel wat lijkt maar eigenlijk weinig voorstelt. Qua werk ten minste, want met de smaak is helemaal niets mis.


Nodig voor 6 personen:


• Een liter ossenstaartbouillon
• 125ml slagroom
• Zwarte truffel olie
• 6 kwarteleitjes
• Flutes
• Eventueel een scheutje Armagnac


Kook de kwarteleitjes. Zet ze op in koud water en laat ze 3 minuten koken. Zeef de ossenstaartbouillon en zet hem op een laag vuurtje. Als je het in huis hebt, is een scheutje Armagnac in de soep heel lekker. Klop de slagroom tot hij lobbig is. Voeg vervolgens een paar theelepels truffelolie toe aan de room en roer goed door. De room moet lekker naar truffel ruiken. Leg de eitjes onder in de flutes. Giet de soep voorzichtig in de glazen en top het geheel af met een laagje truffelroom.

No comments: