Nodig voor 2 personen:
• Blikje tonijn op water of 300g verse tonijn
• Sla; veldsla of eikenbladsla
• +/- 50g sperzieboontjes
• 100g cherry tomaatjes
• 1 rode ui
• Handje zwarte olijven
• 100g krieltjes / kleine aardappeltjes
• 2 hard gekookte eitjes
• Ansjovis
Dressing:
• Grove mosterd
• Balsamico azijn
• Olijfolie
• Citroensap
• Zout & peper
• Suiker
Maak de dressing door 2 eetlepels olijfolie, 2
eetlepels balsamico, 1 eetlepel mosterd en een scheutje citroensap goed door
elkaar te roeren. Maak op smaak met een beetje zout & peper en klein
beetje suiker en zet even opzij.
Snijd de aardappeltjes door midden of in partjes en
kook ze beetgaar. Ze moeten niet uit elkaar vallen, maar ook niet rauw van
binnen zijn. (Laat de aardappeltjes achterwegen, bij een koolhydraatarm dieet).
Dop de boontjes en snijd ze door midden. Kook ze ongeveer 2 minuten, zodat ze
lekker knapperig blijven. Spoel ze even af onder de koude kraan zodat ze niet
door garen. Kook ook de eitjes. Snijd de tomaatje door midden en de ui in
ringen. Neem een grote bak en doe daar de sla, tomaten, ui, boontjes,
aardappeltje en de zwarte olijven in. Voeg de dressing toe en schep goed om.
Ga vervolgens aan de slag met de tonijn. Als je
bliktonijn gebruikt, laat je deze goed uitlekken. Als je verse hebt, dan kun je
ervoor kiezen die even dicht te schroeien in een hele hete (grill) pan.
Bestrooi de tonijn met een klein beetje peper en zout. Laatje een drupje olie
in de pan warm worden. Als de pan heel heet is, schroei je de tonijn aan beide
kanten dicht, in een ongeveer een minuut. Laat even afkoelen en snijd dan in
dunne plakjes.
Verdeel de salade over de borden. Leg bovenop de
salade de tonijn. Verdeel ook een aantal ansjovisfiletjes over de salade en
voeg ook het ei in partjes toe.
No comments:
Post a Comment