Nodig voor 2 hapjes per persoon:
• 2 Gamba's
• Bloem
• Zout &
peper
• Eetlepel truffelmayonaise
(recept mayonaise & varianten 22-07-2010)
Hoeveel gamba’s je
nodig hebt, is afhankelijk van het aantal hapjes dat je wilt maken. Ik ga hier
uit 2 gamba’s per persoon. Neem rauwe ingevroren gamba’s, of verse bij de
visboer. Ontdooi ze tijdig in een bak met lauw water en pel ze. Dep ze een
beetje droog. Neem een zak, bijvoorbeeld een pedaalemmerzak, en doe hier een
flinke hand bloem in. Voeg hier ook peper & zout aan toe. Doe de
gamba’s in de zak en schut deze goed. Alle gamba’s moeten een mooi bloemjasje
hebben. Bak de gamba’s ongeveer 3 minuten in een goed hete pan met een flinke
laag olie. Doe dit vlak voor je ze wil opdienen, want het knapperige jasje
wordt weer zacht.
Maak zelf mayonaise
(zie recept mayonaise 22-07-2010) en roer daar 2 eetlepels truffeltapenade
doorheen (2 eetlepels op 200ml mayonaise). Je kunt ook truffeltapenade door
gekochte mayonaise roeren. Neem dan wel lekkere mayonaise zoals Helmans of
D&L. Doe de truffelmayonaise in een amuselepel of een klein glaasje.
Leg daar de gamba bovenop. Vers gemalen peper en een sprietje bieslook maken
het af voor het oog.
1 comment:
denk aan het verwijderen van het darmkanaal...;-)
Post a Comment