Thursday, August 12, 2010

Krokante gamba’s met truffelmayonaise (amuse)

Nodig voor 2 hapjes per persoon:

• 2 Gamba's
• Bloem
• Zout & peper
• Eetlepel truffelmayonaise (recept mayonaise & varianten   22-07-2010)

Hoeveel gamba’s je nodig hebt, is afhankelijk van het aantal hapjes dat je wilt maken. Ik ga hier uit 2 gamba’s per persoon. Neem rauwe ingevroren gamba’s, of verse bij de visboer. Ontdooi ze tijdig in een bak met lauw water en pel ze. Dep ze een beetje droog. Neem een zak, bijvoorbeeld een pedaalemmerzak, en doe hier een flinke hand bloem in. Voeg hier ook peper & zout aan toe. Doe de gamba’s in de zak en schut deze goed. Alle gamba’s moeten een mooi bloemjasje hebben. Bak de gamba’s ongeveer 3 minuten in een goed hete pan met een flinke laag olie. Doe dit vlak voor je ze wil opdienen, want het knapperige jasje wordt weer zacht.

Maak zelf mayonaise (zie recept mayonaise 22-07-2010) en roer daar 2 eetlepels truffeltapenade doorheen (2 eetlepels op 200ml mayonaise). Je kunt ook truffeltapenade door gekochte mayonaise roeren. Neem dan wel lekkere mayonaise zoals Helmans of D&L. Doe de truffelmayonaise in een amuselepel of een klein glaasje. Leg daar de gamba bovenop. Vers gemalen peper en een sprietje bieslook maken het af voor het oog.

1 comment:

Anonymous said...

denk aan het verwijderen van het darmkanaal...;-)