Nodig voor 2 personen:
• 2 tartaartjes
• 2 plakken cheddar cheese
• 1 Avocado
• 1 rode ui
• 1 tomaat
• Katenspek
• Mayonaise
• Ketchup
• Rucola
• 1 grote ciabatta
Bak de ciabatta af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de tartaartjes een beetje platter, tot ze vorm hebben van een hamburger. Bestrooi ze met peper en zout. Schroei ze snel dicht aan beide kanten in een hete pan en leg vervolgens de plakken cheddar op het vlees. Draai het vuur omlaag en doe eventueel een deksel op de pan. Bak ook het spek uit tot het lekker knapperig is. Snijd de ciabatta in twee gelijken stukken en snijd deze open. Ik vind het altijd lekker om ze nog even open geklapd in de oven te leggen, voor een toast effect.
Besmeer onderste helft van de broodjes met een halve avocado. Beleg de avocado met plakjes tomaat. Hier bovenop komt de tartaar en daar weer bovenop het spek & de ui. Aftoppen met mayonaise & ketchup. Doe een beetje rucola tussen het broodje, voor hem dicht klapt.
Heel lekker als brakke brunch, of als je ’s avonds niet weet waar je zin in hebt.
2 comments:
MEGA LEKKER, zeker voor herhaling vatbaar!!!
Helemaal gold deze burger! Vooral die ciabatta.. mmm!
Post a Comment