Wednesday, September 1, 2010

Thai Beef Salad

Nodig voor 4 personen:

• 4 biefstukken of in totaal 600g
• 4 tomaten
• 125g taugé
• 1 komkommer
• 2 mango’s
• 2 rode uien
• 1 rode peper
• Koriander
• Munt
• 150g pinda’s (ongezouten)

Dressing:

• Sap van 2 limoenen
• 1 theelepel bruine suiker
• 2 theelepels sesamolie
• 1 eetlepel zoute soyasaus
• 1 eetlepel vissaus
• 2 theelepels verse gehakte gember
• 1 teentje knoflook, gehakt

Maak de dressing door alle ingrediënten goed door elkaar te roeren. Snijd de tomaten in blokjes. Was de komkommer en snijd deze door midden. Verwijder de natte pitjes met een lepeltjes en snijd nog een keer door midden en in kleine stukjes. Snijd de mango’s in blokjes, de uien in ringen. Hak de peper, koriander en munt. Doe alles bij elkaar in een kom.


Rooster de pinda’s in een koekenpan en laat ze daarna afkoelen op een bord. Ze kunnen een beetje taai lijken, maar dat trekt bij. Schroei je biefstukken in een hete pan dicht. Als ze aan beide kant goed bruin zijn, doe je een beetje van de dressing over het vlees, dat geeft een lekker smaakje. In totaal moeten ze ongeveer 5 minuten. De biefstuk moet mooi rood van binnen blijven. Laat het vlees even rusten en snijd het daarna in de dunne plakjes. Voeg de dressing en de pinda’s aan de salade toe en schep het geheel goed om. Opdienen in een bak of diep bord. Leeg het vlees boven op. Aftoppen met een beetje koriander.

1 comment:

FoodWriter said...

Hee H., wat leuk deze blog. Heb vandaag de Thai Beef Salad gemaakt. Heel lekker! Kleine suggestie: lijkt me lekker om het vlees even te marineren in wat extra dressing, en daarna ook wat van de marinade tijdens het bakken er bij te doen. Beetje teriyaki-achtig.

Anyway, keep going!

Groeten,
Robbert