Monday, July 19, 2010

1,2,3

Nodig voor 4 personen:

·  100 gram suiker
·  200 gram boter
·  300 gram bloem
·  4 appels
·  Handje rozijnen
·  Vanille ijs of crème fraiche
·  Suiker

Meet de hoeveelheden suiker, boter en bloem af. Als je de toet voor meer mensen wilt maken, neem je van alle ingrediënten meer maar de verhoudingen blijven altijd  hetzelfde. Zorg dat de boter op kamer temperatuur is. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een grote kom en kneed ze door elkaar. Het moet geen bal worden, maar kruimelig deeg.

Schil de appels en snijd ze in partjes. Verdeel de appel met de rozijnen over de bodem van eén grote ovenschaal of over meerdere kleine bakjes. De laag appel moet een paar centimeter dik zijn. De appels slinken nog in de oven. Stort vervolgens de kruimels er boven op de appels. Duw het geheel zachtjes aan.  Zet de toet vervolgens 3 kwartier in een voorverwarmde oven (180°c graden). Als de kruimels goudbruin zijn, is de taart klaar. Serveer de warme taart met een koud bolletje ijs of licht gezoete crème fraiche.



1 comment:

Anonymous said...

jeeeej H!!! Wat een fantastisch idee! Echt heel cool dat je dit doet! en een super mooi blog!! Echt leuk! Ga je zeker volgen! xxxx