Je kunt de mayonaise op verschillende manieren op smaak
brengen, afhankelijk van waar je hem bij wil eten. Een paar teentjes knoflook
maken van mayonaise alioli, maar er zijn
natuurlijk meer mogelijkheden. Hier een paar gemakkelijke varianten, waarbij je
de basismayonaise als uitgangspunt neemt.
Truffelmayonaise
Koop een potje goede truffeltapenade en roer 3
eetlepels van de tapenade door de mayonaise. Lekker bij een carpaccio of op een
broodje oude kaas.
Kerriemayonaise
Neem de basismayonaise een voeg er een aantal
mespunten kerriepoeder aan toe. Proeven en stoppen als de gewenste smaak
bereikt is. Deze variant is lekker met kip of krab. Bijvoorbeeld op een broodje
met sla en avocado.
Notenmayonaise
Neem pistachenoten, walnoten of andere noten die je
lekker vindt. Neem wel de ongezouten versie. Hak de noten fijn; doe ze in een
plastick zak en sla met een zwaar voorwerp een paar keer op de noten. Roer de
noten door de mayonaise. Deze mayo doet het goed bij pittige dingen,
bijvoorbeeld met merquezworstjes.
Limoen en chili
Neem de basismayonaise en roer hier het sap van een
limoen doorheen. De mayonaise wordt hierdoor iets dunner, maar dat is niet zo
erg als de basis stevig is. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijdt
deze heel fijn. Toevoegen aan de mayonaise naar wens; van meer peper wordt hij
scherper. Vals spelen met chilisaus kan ook.
1 comment:
Hey Harry!
Tip: wasabimayonaise! Lekker bij hamburgers en broodjes parmaham.
Groetjes Gerben
Post a Comment